You are currently viewing Slaapkamer verbouwing

Slaapkamer verbouwing

Eindelijk hebben we de laatste puntjes op de i kunnen zetten en is de slaapkamer klaar. Begin november 2021 werden de sleutels van ons paradijsje in Waddinxveen overhandigd. Een karakteristieke jaren 30 woning met een atelier in de achtertuin. Iets waarvan ik alleen durfde te dromen. Op de Funda foto’s hadden we al gezien dat er véél (lees: bijna alles) aan deze woning moest gebeuren, maar daar konden wij beide gelukkig doorheen kijken. Tijdens de bezichtiging werden we begroet door een prachtig kleurenpalet van knalgroen, rood en groen geverfde kozijnen, drie verschillende soorten behang in de woonkamer, smoezelig tapijt op de eerste verdieping en een deprimerende ‘tegel-tuin’. We waren aangenaam verrast door de enorme ruimte in het huis en de ‘schuur’ overtrof alle verwachtingen. Daar zal ik later meer over schrijven. Toen ons bod werd geaccepteerd volgde een zenuwslopend-proces; het rondkrijgen van de hypotheek. Toen we het verlossend mailtje ontvingen van onze hypotheekadviseur tijdens onze vakantie, konden we het eigenlijk niet geloven. We hadden stiekem toch al tekeningen en plannen gemaakt, maar toen konden we echt van start. Op de dag dat we de sleutels in ontvangst mochten nemen, zijn we meteen gestart met het sloopwerk.

Het tapijt werd van de vloer verwijderd, het behang afgestoomd, de inbouwkast en plafond gesloopt en muren werden doorgebroken, zodat de slaapkamer ruimer werd en doorgang gaf naar een inloopkast. De buitenmuren hebben we voorzien van nieuw rachelwerk, isolatie en gipsplaten. 

Helaas liep niet alles zo voorspoedig als we dachten. Door het uitstelgedrag van de stukadoor was het stukwerk in de slaapkamer niet droog toen we gingen verhuizen. Uiteindelijk duurde het meer dan een jaar voordat we de kamer hebben geschilderd. Voordat dat gebeurde maakte mijn man samen met onze aannemer en goede vriend een prachtige vakkenkast waar eerst de inbouwkast zat. Later voegde we nog prachtige Louvre deuren (gekocht bij Burbri Antiek) toe aan de opening naar de inloopkast. De radiator-ombouw verfde ik een aantal weken terug. Ik gebruikte een meubel-olie hiervoor, maar de volgende keer zoek ik een beits uit voor dit klusje. (Ik dacht dat ik een beits had besteld, maar dat bleek een meubel-olie te zijn. Ook een tip: verf de latjes voordat je de radiator-ombouw in elkaar zet. 

Op de vloer ligt een simpele laminaatvloer. Wij houden van donker hout en dit laminaat komt goed in de buurt van de sfeer van een donkere houten vloer. Het was geen hele goedkope laminaatvloer, maar ook zeker niet de duurste. Ik ben over deze vloer in het huis het meest tevreden. Erg sterk en ik heb nog geen krassen of deuken kunnen ontdekken. 

Op de muur waar het bed tegen aan staat hebben we een krijtverf gebruikt, de kleur Saint-claire van Betonlook.nl. In de vakkenkast staan verschillende souvenirs en decoratie-stukken. Een deel komt dus uit het buitenland, maar ook van rommel en antiekmarkten, de kringloop, het tuincentrum en sommige bijzondere items zijn op de kop getikt via marktplaats of Catawiki. 

Leave a Reply