Algemene Voorwaarden voor Atelier Danielle Frenken

Artikel 1 – Definities
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
Opdrachtgever: De natuurlijke of rechtspersoon die met Atelier Danielle Frenken een overeenkomst aangaat.
Atelier Danielle Frenken: De leverancier van adviesdiensten en interieurartikelen, gevestigd te Burgemeester Trooststraat 8, 2741 TV Waddinxveen, Nederland.
Overeenkomst: Elke afspraak tussen Atelier Danielle Frenken en de opdrachtgever met betrekking tot het leveren van adviesdiensten en/of interieurartikelen.
Diensten: Alle door Atelier Danielle Frenken aangeboden interieuradviesdiensten, inclusief, maar niet beperkt tot, advies, ontwerp en consultancy.
Artikelen: Alle interieurartikelen die door Atelier Danielle Frenken te koop worden aangeboden, zoals kandelaars, kussens, tafellopers, spiegels, keramiek en overige interieuraccessoires.

Artikel 2 – Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, overeenkomsten en leveringen van diensten en/of artikelen door Atelier Danielle Frenken.
  2. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze schriftelijk door Atelier Danielle Frenken en de opdrachtgever zijn overeengekomen.

Artikel 3 – Offertes en Overeenkomsten

  1. Alle offertes van Atelier Danielle Frenken zijn vrijblijvend, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
  2. Een overeenkomst komt tot stand op het moment dat de opdrachtgever schriftelijk of mondeling instemt met het aanbod van Atelier Danielle Frenken.

Artikel 4 – Adviesdiensten
Atelier Danielle Frenken kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, direct of indirect, die voortvloeit uit de uitvoering van haar adviezen. De verantwoordelijkheid voor de juistheid en volledigheid van de door de opdrachtgever verstrekte informatie ligt bij de opdrachtgever. Eventuele schade die ontstaat door onjuiste, onvolledige of onvoldoende informatie van de opdrachtgever is voor risico van de opdrachtgever. De tekeningen en ontwerpen die Atelier Danielle Frenken aanlevert, dienen uitsluitend ter inspiratie en visuele presentatie van interieurontwerpen en zijn onder geen beding te beschouwen als technische tekeningen. Ze bevatten geen gedetailleerde technische specificaties die geschikt zijn voor de uitvoering van bouwkundige of installatietechnische werkzaamheden. Indien technische details of uitvoeringsplannen nodig zijn, is het de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever om hiervoor een erkende vakman of specialist in te schakelen.

Artikel 5 – Levering van Artikelen

  1. Levering van artikelen vindt plaats op het overeengekomen adres, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
  2. De levertijd van de artikelen wordt bij benadering aangegeven en overschrijding van de levertijd geeft de opdrachtgever geen recht op schadevergoeding of annulering van de bestelling.
  3. Het risico van verlies of beschadiging van de artikelen gaat over op de opdrachtgever op het moment van levering.

Artikel 6 – Prijzen en Betaling

  1. Alle prijzen zijn inclusief btw, tenzij anders vermeld.
  2. Betaling dient te geschieden binnen 7 dagen na factuurdatum, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
  3. Indien de opdrachtgever niet tijdig betaalt, is Atelier Danielle Frenken gerechtigd om wettelijke rente en incassokosten in rekening te brengen.

Artikel 7 – Eigendomsvoorbehoud

  1. Alle geleverde artikelen blijven eigendom van Atelier Danielle Frenken totdat de opdrachtgever alle verplichtingen uit de overeenkomst volledig is nagekomen.
  2. De opdrachtgever is niet gerechtigd de artikelen te verpanden of op enige andere wijze te bezwaren voordat de eigendom is overgegaan.

Artikel 8 – Annulering en Wijziging van de Overeenkomst

  1. De opdrachtgever kan de overeenkomst schriftelijk annuleren tot 7 dagen vóór de uitvoering van de diensten of levering van de artikelen, tenzij anders overeengekomen.
  2. In geval van annulering door de opdrachtgever binnen 7 dagen voor de uitvoering of levering, heeft Atelier Danielle Frenken het recht om annuleringskosten in rekening te brengen.

Artikel 9 – Aansprakelijkheid

  1. Atelier Danielle Frenken is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit gebrekkige informatie verstrekt door de opdrachtgever.
  2. De aansprakelijkheid van Atelier Danielle Frenken is in alle gevallen beperkt tot het bedrag dat door de verzekering wordt gedekt of, indien geen verzekering van toepassing is, tot het factuurbedrag van de betreffende overeenkomst.

Artikel 10 – Klachten

  1. Klachten over de geleverde diensten of artikelen dienen binnen 3 dagen na constatering schriftelijk aan Atelier Danielle Frenken te worden gemeld.
  2. Atelier Danielle Frenken zal klachten binnen een redelijke termijn na ontvangst onderzoeken en, indien gegrond, alsnog deugdelijk nakomen of een alternatief aanbieden.

Artikel 11 – Overmacht

  1. Atelier Danielle Frenken is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van overmacht. Onder overmacht wordt verstaan elke van de wil van Atelier Danielle Frenken onafhankelijke omstandigheid die de nakoming van de overeenkomst tijdelijk of blijvend verhindert.
  2. In geval van overmacht heeft Atelier Danielle Frenken het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden zonder dat er enige verplichting tot schadevergoeding bestaat.

Artikel 12 – Geschillen

  1. Op alle overeenkomsten tussen Atelier Danielle Frenken en de opdrachtgever is het Nederlands recht van toepassing.
  2. Geschillen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar Atelier Danielle Frenken is gevestigd, tenzij de wet anders voorschrijft.

Artikel 13 – Retourneren van Artikelen

  1. Herroepingsrecht voor Consumenten
    1.1. Indien de opdrachtgever een consument is, heeft deze het recht de koopovereenkomst met betrekking tot de levering van artikelen zonder opgave van redenen te herroepen binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel.
    1.2. Om gebruik te maken van het herroepingsrecht, dient de consument binnen de herroepingstermijn een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk per post of e-mail) te sturen naar Atelier Danielle Frenken.
    1.3. Binnen 14 dagen na het versturen van de verklaring van herroeping dient de consument het artikel in de originele staat en verpakking te retourneren naar Atelier Danielle Frenken.
  2. Verplichting bij Retournering
    2.1. De consument is verplicht om tijdens de bedenktijd zorgvuldig om te gaan met het artikel en de verpakking. Het artikel mag slechts in die mate worden uitgepakt of gebruikt voor zover dit nodig is om te beoordelen of de consument het wenst te behouden.
    2.2. Als het artikel is beschadigd door handelingen die verder gaan dan noodzakelijk om de aard, kenmerken en werking van het artikel vast te stellen, is de consument aansprakelijk voor waardevermindering van het artikel.
  3. Uitsluiting van het Herroepingsrecht
    3.1. Het herroepingsrecht is niet van toepassing op:
    • Artikelen die volgens specificaties van de consument zijn vervaardigd (maatwerk of gepersonaliseerde producten).
    • Artikelen die duidelijk persoonlijk van aard zijn.
    • Artikelen die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden (bijvoorbeeld vanwege hygiëne of beperkte houdbaarheid), en waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
  4. Kosten van Retourzending
    4.1. De kosten voor het retourneren van het artikel komen voor rekening van de consument, tenzij anders overeengekomen.
    4.2. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, zal Atelier Danielle Frenken alle van de consument ontvangen betalingen, inclusief de oorspronkelijke verzendkosten, zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending of nadat de consument heeft aangetoond dat de artikelen zijn teruggezonden, terugbetalen.
  5. Retourproces
    5.1. Voor een vlotte verwerking van de retourzending dient de consument de retourinstructies van Atelier Danielle Frenken te volgen, zoals vermeld op de website of verstrekt via e-mail na melding van de herroeping.
    5.2. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht liggen bij de consument.

Artikel 14 – Ingekochte Artikelen op Verzoek van de Opdrachtgever

  1. Indien Atelier Danielle Frenken artikelen inkoopt op verzoek van de opdrachtgever en deze aanschaf plaatsvindt met goedkeuring van de opdrachtgever, kunnen deze artikelen niet geretourneerd worden.
  2. De opdrachtgever erkent dat deze artikelen specifiek zijn ingekocht en/of aangepast op zijn of haar verzoek, waardoor het recht op retour vervalt.
  3. Atelier Danielle Frenken is niet aansprakelijk voor eventuele afwijkingen in kleur, maat of andere kenmerken van de ingekochte artikelen die inherent zijn aan het productieproces, tenzij deze aanzienlijk afwijken van de overeengekomen specificaties.

Artikel 15 – Eigendomsrecht Ontwerpen

Alle ontwerpen, schetsen, tekeningen en andere creatieve uitingen die door Atelier Danielle Frenken worden gemaakt in het kader van de uitvoering van de opdracht, blijven te allen tijde eigendom van Atelier Danielle Frenken, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. De opdrachtgever krijgt uitsluitend een gebruiksrecht voor de overeengekomen doeleinden, zoals vastgelegd in de overeenkomst.

Het is de opdrachtgever niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Atelier Danielle Frenken de ontwerpen of andere creatieve uitingen te vermenigvuldigen, openbaar te maken of aan derden ter beschikking te stellen voor andere doeleinden dan overeengekomen.

Atelier Danielle Frenken behoudt tevens het recht om de ontwerpen voor eigen promotiedoeleinden te gebruiken, tenzij anders schriftelijk is overeengekomen met de opdrachtgever.