Werkwijze

IDEEËN & STIJLEN
Er zijn zoveel mooie interieur stijlen, materialen, meubels en decoratie om uit te kiezen; de keuze is enorm. Kan je niet kiezen of weet je niet waar je moet beginnen? Dan kan het handig zijn om hier samen voor te gaan zitten. Samen bespreken wij waar je van houdt, wat je wensen zijn, waar je interesses liggen en wat je leefstijl is. Elk detail is belangrijk.

Ik heb zelf een grote voorliefde voor natuurlijke materialen en ik ben niet iemand die zich op één stijl toespits. Vooral de wabisabi, japandi en moderne stijlen combineer ik graag. Ik laat me inspireren door verschillende invloeden. Het een hoeft namelijk niet het ander uit te sluiten. Een interieur komt organisch tot stand. Zolang er maar een goede balans is tussen verschillende materialen, meubels en voorwerpen, waardoor er samenhang ontstaan.

VAN VISIE TOT ONTWERP
Alle ideeën en wensen bundel ik en aan de hand hiervan maak ik een ontwerp op maat.Ik maak een visuele presentatie zodat je een goed beeld krijgt wat er mogelijk is binnen jouw wensen.

1) Intake & kennismaking
Ik start altijd met een kennismaking zodat ik een goed beeld krijg van jouw wensen. Deze kennismaking vindt plaats online via teams of bij mij in het atelier in Waddinxveen. Zo kunnen we zien of er een match zijn en of ik aan de verwachtingen kan voldoen.

Er zijn meerder mogelijkheden waar je advies over kan krijgen;

  • Je komt niet uit de indeling van een bepaalde bestaande ruimte.
  • Je gaat (ver)bouwen en hebt hierbij advies nodig.
  • Je wilt opnieuw gaan inrichten.
  • Je krijgt geen samenhang in je huidige interieur en/of je vindt het lastig om tot jouw eigen stijl te komen.

Uiteraard zijn er nog een hoop andere problemen waar je tegen aan kan lopen. Om deze reden bied ik advies op maat aan, zodat ik kan helpen met jouw specifieke interieur vraag.

2) Moodboard/sfeerbepaling
In de meeste gevallen als we besluiten samen dit proces voor te zetten vraag ik of je een moodboard voor mij wilt maken. Dit is een verzameling met afbeeldingen van een bepaalde sfeer, meubels en interieurfoto’s. Zo krijg ik een nog beter beeld welke kant we op gaan, van welke kleuren je houdt en wat voor stijl bij jou past. Aan de hand hiervan, plus alle besproken informatie met betrekking tot jouw wensen, maak ik een sfeerbepaling.

3) Kleuren & Materialen
Daarnaast kan ik advies geven over kleuren, denk hierbij aan de kleuren op de wanden (muurverf, behang, enzovoorts), vloeren tegels en stoffen. Ik ga opzoek naar de passende kleuren en materialen en stel een geheel samen met stalen.

4) Indeling 2D of 3D
Ik teken een 2D indeling of een digitale indeling  (3D) voor het huis/ de desbetreffende ruimte. Zo krijg je een goed inzicht van opties die er zijn en hoe de meubels zich tot de ruimte verhouden.

Als ik een 3D model maak, kan ik fotorealistische afbeeldingen maken van de ruimtes, zodat je een goede indruk krijgt hoe het er in het echt uit zou zien.

5) Shopping guide
Als je hulp nodig hebt met het vinden van de juiste meubels en decoratie kan ik en shopping guide samenstellen.

Digitaal
Het werkproces verloopt digitaal. Hierdoor heb ik de mogelijkheid om iedereen te helpen en zijn er geen reiskosten. We kunnen altijd (video)bellen tijdens het proces.

Fysiek bezoek 
In overleg kan ik op locatie langskomen binnen een straal van 50km (met een reiskostenvergoeding van 0,30 per km) rondom Waddinxveen.